Betonmortelcentrale Gorkum:

verkoop, productie en transport van direct verwerkbare betonmortel

Metselmix

Een topproduct waarmee sneller, beter en goedkoper metselwerk mogelijk is.

Metselmix is een product dat dient voor het vermetselen van praktisch alle steensoorten. Het is troffelklaar en blijft gedurende 30 uur na aflevering verwerkbaar.

Zoals we weten bestaat er een enorme diversiteit in steensoorten en toepassingsgebieden. Binnenmuren, buitenmuren, kademuren, noem maar op. Welke metselmix moet dus hoe en waar gebruikt worden? De meest toegepaste metselmix is de M10 toepassingstype A. Dus een druksterkte van 10 N/mm2. Toepassingstype A is geschikt voor al het dragend werk in weer en wind.

De productspecificaties zijn vastgelegd, gekeurd en gecertificeerd. In Nederland kennen we de norm NEN-EN 998-2 die geldt voor ‘Metselmortel voor metselwerk van stenen of blokken van baksteen, kalkzandsteen, beton en gasbeton’ van het NNI. Daarin staan de criteria waaraan de metselmortel moet voldoen. Druk- en buigsterkte, luchtgehalte, volumegewicht en verwerkingstijd zijn precies aangegeven. De basisgrondstoffen worden voor het mengen afgewogen in onze metselspeciecentrale met geavanceerde en geijkte weegapparatuur.

Levertijden en planningen staan in de bouw constant onder druk. Daarom is het voor u prettig om te weten dat de lijntjes kort zijn bij ons. Letterlijk, want de route van opslag in de metselmixsilo naar de verwerkingsplaats is uiterst kort omdat de metselmixsilo, die maar een geringe ruimte in beslag neemt, makkelijk te verplaatsen is.

De jarenlange ervaring en know-how van onze betontechnologen zijn voor u de garantie dat het altijd goed komt. Zij zullen u te allen tijde deskundig adviseren en met u meedenken welke metselmix het meest geschikt is voor uw project.

BETONMORTELCENTRALE GORKUM

De mensen maken het verschil